Szukaj
blisko
Vinařský ráj
+48 607 574 248
Sklep
Ochrona i utrzymanie winnic
Narzędzia do cięcia
Konserwacja winnic
Opryskiwacze i zraszacze
Mieszanki traw
Pułapki na owady
Zbiory i przetwórstwo
Młynki i odszypułkowarki
Prasy
Pompy
Przenośniki taśmowe, stoły sortownicze
Filter osadu
Produkty z tworzyw sztucznych
Kompresory
Przetwarzanie owoców i warzyw
Mieszadła
Przechowywanie
Zbiorniki ze stali nierdzewnej
Winifikatory - Zbiorniki maceracyjne
Produkty z tworzyw sztucznych
Kontrolowana fermentacja
Pojemniki kratowe
Naczynia betonowe
Naczynia granitowe
Preparaty
Drożdże
Odżywianie
Fermentacja jablkowo-mleczna
Enzymy
Ulepszanie wina
Garbniki
Stabilizacja
Produkty dębowe
Inne preparaty
Drewniane beczki
François Freres
Trust Hungary
Demptos
Pozvek
Stojaki na beczki
Filtracja, butelkowanie, sanityzacja
Filtry
Materiał filtracyjny
Nalewarki
Etykieciarki
Pasteryzatory
Urządzenia sanitarne
Urządzenia zamykające
Zakrętki, butelki, Bag in box
Bag in Box
Butelki
Inne zamknięcia
Kapturki
Zakrętki
Korki
Złączki ze stali nierdzewnej, węże
Systemy połączeń
Węże
Zaciski
Zawory ze stali nierdzewnej
Inne
Napoje gazowane i piwo
Piwo
Wina musujące
Akcesoria i inne
Bony upominkowe
Inne
Kartony
Książki
Akcesoria dla sommelierów
Narzędzia pomiarowe
Chłodziarki na wino
Sprzedaż %
Usługi
O nas
Blog
Kontakt
Přihlásit se
Login
E-mail
*
Hasło
*
Zapamiętaj
Zapomniane hasło
Zaloguj się
Zarejestruj się
E-mail
Wysłać wniosek
Login
PL
CZ
PL
PLN
PLN
EUR
menu
menu
Vinařský ráj
Sklep
Preparaty
Drożdże
Lamothe Abiet - musujące
Drożdże EXCELLENCE E2F -100g
Drożdże EXCELLENCE E2F -100g
Kod produktu:
PLAR/0003
Dostępność:
W magazynie
Cena z VAT:
47,00 zł
Cena bez VAT:
43,52 zł
Dodaj do koszyku
Pełny opis produktu
Szczep przeznaczony do produkcji win musujących tradycyjnymi metodami (produkcja tradycyjna i produkcja przez wtórną fermentację), a także do odnawiania fermentacji. Drożdże te charakteryzują się wysoką wydajnością fermentacji i czystością aromatyczną produktu końcowego.
Zakres zastosowania:
- Excellence E2F® umożliwia produkcję win o wyrafinowanym aromacie dzięki swojej wytrzymałości, wydajności alkoholowej i owocowemu aromatowi.
- Wysoka zdolność adaptacji i odporność na nieprzyjazne środowiska (niskie pH, niska temperatura i niski poziom azotu). Excellence E2F® umożliwia szybkie i pełne przetwarzanie cukrów.
- Niska produkcja szkodliwych związków wtórnych.Niska produkcja szkodliwych związków wtórnych
.
Excellence E2F® chroni typowy aromat każdej odmiany.
Charakterystyka
winiarska
:
Saccharomyces cerevisiae GAL - (ex bayanus)
Charakterystyka fermentacji:
- Tolerancja na alkohol: zwiększona (do 17% obj.) - Postęp fermentacji: do 17% obj.)
- Postęp fermentacji: klasyczny, całkowity między 8 a 30°C
- Faza utajenia: krótka
- Zdolność dostarczania smaku owocowego: dobra
- Zapotrzebowanie na azot: słabe
Właściwości metaboliczne:
- Charakter - "zabójczy"
- Odporność na niskie pH
- Tworzenie piany: słabe
- Produkcja
S02
: słaba
- Produkcja lotnych kwasów i
H2S
: Słaba
Dawkowanie
:
- Produkcja tradycyjna: 20 g/hl
- Wznowienie fermentacji: od 20 do 40 g/hl z przygotowaniem zakwasu
- Fermentacja wtórna (metoda tradycyjna) : 10 do 20 g/hl z przygotowaniem zakwasu
Metoda
użycia:
- Tradycyjna produkcja wina:
Rehydratacja: Wymieszać drożdże w ciepłej wodzie (35-37°C) o wadze dziesięciokrotnie większej niż waga drożdży. Użyć czystego pojemnika. Pozostawić na 20 minut, aby drożdże odpoczęły i skonsolidowały się. Przed ostatecznym zastosowaniem startera, roztwór należy zmieszać z trzykrotną ilością moszczu i pozostawić na 10 minut, aby zapobiec szokowi temperaturowemu. Następnie należy sprawdzić, czy różnica temperatur między starterem a moszczem jest mniejsza niż 10°C. Całkowity czas przygotowania nie może przekroczyć 45 minut.
- Wtórna fermentacja:
Przygotowanie startera: Po nawodnieniu drożdże muszą zostać zaaklimatyzowane do alkoholu i specyficznych warunków wina (pH, zawartość cukru,
SO2
, temperatura...). Przed zastosowaniem konieczny jest test reakcji w niewielkiej ilości wina, trwający od 12 do 24 godzin. Następnie następuje faza namnażania drożdży trwająca około 3 dni. Aby uzyskać więcej informacji, należy skontaktować się z ekspertem ds. wina. Ten etap przygotowania zakwasu jest warunkiem wstępnym udanej fermentacji wtórnej.
- Wznowienie fermentacji:
Pełną procedurę można znaleźć w broszurze "Standard procesu". Plik procedury: Wznowienie fermentacji alkoholowej.
- Aby uzyskać optymalne wyniki, zaleca się dodanie Oenostim® do wody podczas rehydratacji drożdży.
Przechowywanie:
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, w oryginalnym opakowaniu. Zużyć przed upływem podanej daty ważności. Zużyć natychmiast po otwarciu.
Specyfikacja produktu
Wielkość paczki
100 g
Konsystencja (płyn,granulat, proszek)
Proszkowe
Rodzaj napoju
Wino
Wino
Musujące
Dawkowanie (g/hl)
20
Zavřít
Na prośbę
Ten produkt wymaga więcej specyfikacji z Twojej strony. Zostaw nam kontakt poniżej, a odezwiemy się do Ciebie lub uzyskamy informacje o tym produkcie na numer telefonu:
+420 775 099 304
.
Imię i nazwisko
Telefon
E-mail
Twoja prośba
Zavřít
Na prośbę
Obecnie nie mamy tego produktu w magazynie. Zostaw nam kontakt poniżej, a skontaktujemy się z Tobą lub możesz zapytać o dostępność towaru telefonicznie pod numerem:
+420 608 060 910
.
Imię i nazwisko
Telefon
E-mail
Newsletter Winiarskiego Raju
Powierz nam swój e-mail, a my dostarczymy Ci najświeższe informacje z winiarskiego raju.
Email
Wyrażam zgodę na
przetwarzanie danych osobowych
.
Kontynuuj podsumowanie
×