Vinozyn Vintage FCE G - do win białych

Kod produktu: PLAR/0038
Dostępność: W magazynie
Cena z VAT: 21,80 zł
Cena bez VAT: 17,72 zł
Dodaj do koszyku

Pełny opis produktu

Vinozyme FCE G nadaje się zarówno do maceracji, jak i klarowania moszczu winogronowego. Ten enzym o wysokiej czystości jest skutecznym sposobem na maksymalne wykorzystanie białych winogron i produkcję win o lepszym ogólnym profilu smakowym. Zwiększa wydajność tłoczenia bez uszkadzania owoców, zwiększa ekstrakcję prekursorów aromatycznych i poprawia klarowanie moszczu.

Dawkowanie: 2-4 g/100 kg. W przypadku małych lub niedojrzałych winogron dawkę zwiększa się do 4-5 g/100 kg.

Sposób użycia: Rozpuścić całą ilość enzymu w 10-krotnej ilości wody. Następnie zaaplikować bezpośrednio do pojemnika na moszcz, młynka lub prasy.

Zalety:

Szybkie i ekonomiczne uwalnianie aromatu. Dzięki Vinose FCE G oszczędzasz czas i pieniądze. Produkt wspomaga uwalnianie prekursorów aromatu, co nadaje moszczowi owocowy aromat i skraca czas maceracji nawet o 30%.

Możliwe jest bardziej intensywne tłoczenie bez uszkadzania winogron - Vinozyme FCE G zwiększa szybkość uwalniania soku podczas tłoczenia nawet o 30%. Wydajność tłoczenia będzie wyższa przy niższym ciśnieniu, więc skórka winogron nie zostanie uszkodzona.

Wyższe plony dzięki zwiększonej wydajności - Popraw swoje wyniki, a tym samym zysk dzięki Vinoflow FCE G. Używając go, zwiększysz wydajność własnej fermentacji o 10 do 20%. Enzym ten zwiększa również wydajność soku, ponieważ zmniejsza objętość ciał stałych nawet o 50%.

Intensywny aromat, większa wydajność wina.

Specyfikacja produktu

Wielkość paczki 10 g
Konsystencja (płyn,granulat, proszek) Proszkowe
Rodzaj napoju Wino
Wino Rosé
Wino Białe
Dawkowanie (g/100 kg) 2-5