GREENFINE MUST - P100G

Kod produktu: PLAR/0078
Dostępność: W magazynie
Cena z VAT: 24,40 zł
Cena bez VAT: 19,84 zł
Dodaj do koszyku

Pełny opis produktu


Produkt jest przeznaczony do klarowania moszczu (białego, różowego i czerwonego wina) w celu klarowania, stabilizacji i poprawy właściwości organoleptycznych. Szczególnie skuteczny wobec związków powodujących utlenianie, GreenFine Must jest alternatywą dla stosowania kazeiny i PvPP.


Właściwości winiarskie:
Lamothe-Abiet ściśle określił parametry, według których wybrał białko grochu:
- łatwość użycia ' doskonała rozpuszczalność i użyteczność nawet podczas flotacji
- wydajność ' działanie klarujące, szybka sedymentacja i osadzanie się osadu drożdżowego,
- walka z utlenianiem ' redukcja związków fenolowych i żółtego koloru moszczu
- wpływ na cechy organoleptyczne ' redukcja charakteru roślinnego, goryczy i pewnych braków, takich jak " aromat grzybowy".

Po dwóch latach badań wykazano, że GreenFine® Must może być stosowany jako alternatywa dla stosowania kazeiny i PVPP, tj. do korygowania zaburzonego moszczu produktu 2013
.

Specyfikacja produktu

Wielkość paczki 100 g
Konsystencja (płyn,granulat, proszek) Proszkowe
Rodzaj napoju Wino
Wino Rosé
Wino Czerwone
Wino Białe
Dawkowanie (g/hl) 10-50